Auto huren

Je kunt gemakkelijk een auto huren op vliegveld Malaga. Er zijn zes autoverhuurbedrijven aanwezig; ze zitten allemaal in terminal 2. Het zijn Hertz, Sixt, Avis, Europcar, RecordGo en Goldcar. Aangezien het er maar liefst zes zijn, zou je denken dat er geen prijsverschillen zijn. Toch zijn er wel degelijk grote verschillen te zien. Er zijn dan ook een paar algemene tips waar je rekening mee moet houden, bij het huren van een auto (op Malaga Airport).

Let op: leeftijd!
Ten eerste, voor de meeste mensen de gemakkelijkste; de leeftijd. Ben je jonger dan 26 jaar, dan zullen de meeste bedrijven een absurt hoge leeftijdstoeslag in rekening brengen. Dit kan het totale bedrag in sommige gevallen verdubbelen. Kijk daarom goed naar de algemene voorwaarden (let dus op leeftijd!) van de verhuurbedrijven en laat je niet verrassen als je aankomt.

Een paar weken van tevoren
Verder is het handig om de auto niet pas bij aankomst te boeken. Doe het een paar weken van tevoren, dan kun je rustig uitzoeken wat de goedkoopste is. De prijzen verschillen echt enorm dus wees er zeker van dat je alles hebt uitgezocht.

Extra kosten
In mijn eigen ervaring zijn autoverhuurbedrijven koning in het creeeren van extra kosten. 40 euro extra om de auto na 23:00 op te halen is maar een voorbeeld. Betalen voor een volle tank en hem leeg moeten afleveren is een ander trucje. Als je niet alle benzine gebruikt, heb je gewoon pech..

Auto weer inleveren?
Wees er zeker van dat je de auto op de afgesproken tijd en plaats weer inlevert. Te laat kan ook een boete betekenen. Zorg er ook voor dat een medewerker mee gaat kijken en met je tekent dat de auto weer in goede staat is ingeleverd. Rekeningen achteraf voor krasjes welke jij niet hebt veroorzaakt, of rekeningen voor het schoonmaken van de auto (terwijl hij schoon was) komen ook zeker wel voor!