Verbindingen

Malaga Airport is een belangrijk Spaans vliegveld vlakbij Gibraltar. Een groot voordeel van vliegveld Malaga is dat het een treinstation heeft. Verder heeft het ook een busstation, veel busverbindingen met steden in de buurt en goedkope taxi’s.

treinstation-malaga-vliegveldOpenbaar vervoer (trein)

Via de aankomsthal van terminal 3 (de hoofdterminal van Malaga Airport) is het treinstation te bereiken. Het is ook vrij goedkoop: de prijs voor een enkeltje naar Malaga of Torremolinos is slechts €1,80, Fuengirola kost ook niet veel; €3,60.

Trein naar de stad Malaga
In 12 minuten reis je met de trein van het vliegveld naar station Centro Alamada, het centrum van de stad Malaga. Dit doe je met de trein van Renfe Cercanias lijn C1. Je kunt er ook voor kiezen om al op Maria Zambrano uit te stappen, dat station ligt zo’n 500 meter ten zuidwesten van Centro Alamada en is 4 minuten sneller (totaal 8 minuten). Hierlangs rijdt ook lijn A van de Express Aeropuerto, de busverbinding naar de stad. Je kunt treintickets kopen bij de ticketautomaten voor zo’n €1,80 per persoon.

Trein naar Torremolinos en Fuengirola
Je kunt ook vanaf het treinstation richting bekende badplaatsen aan de costa del Sol zoals Torremolinos of Fuengirola. Dit duurt respectievelijk 10 en circa 35 minuten, voor respectievelijk €1,80 en €3,60.

Openbaar vervoer (bus)

Je kunt ook met de bus vanaf het vliegveld van Malaga. Deze pak je vanaf terminal 3.

busstation-vliegveld-malagaBus naar de stad Malaga
Om naar Malaga te komen kun je Express Aeropuerto pakken. De eindhalte van lijn A is Paseo del Parque – Plaza del General Torrijos. Tussenstops zijn onder andere halte Héroe de Sostoa – Estación, welke vlakbij treinstation Maria Zambrano ligt. Dit is ongeveer in het centrum van Malaga. Een halte verder is halte Estación de Autobuses. Dit is het busstation van de stad Malaga. Je kunt hier natuurlijk overstappen op andere bussen in Malaga. Halte Alameda Principal is echt hartje Malaga. Voor €3 (contant betalen) kun je op deze bus en iedere 30 minuten vertrekt er een bus. Van vliegveld Malaga naar het centrum van de stad duurt ongeveer 20 minuten. De busmaatschappij die lijn A uitvoert is EMT. Bekijk hier de dienstregeling.

Bus naar de stad Granada
Je kunt vanaf vliegveld Malaga ook naar de Spaanse stad Granada. Het is een ritje van 90 minuten (afstand 125 kilometer) met de auto. Je kunt echter ook met het openbaar vervoer (bus is sneller dan de trein). Er gaan directe bussen vanaf het vliegveld naar het busstation in de stad Granada. Een retourticket is 2x zo duur als een enkel ticket, dus je kunt net zo goed een enkel ticket kopen. Dit kost ongeveer €12,50 en de reisduur is iets langer dan 2 uur. De busmaatschappij is ALSA.

De bus vertrekt op vaste tijden. Als je aankomt op het vliegveld en je ziet dat de bus pas over 3 uur vertrekt, kun je beter eerst een andere bus nemen richting het busstation van Malaga (zie boven). Deze bussen gaan iedere 30 minuten tussen 07:00 en 21:30 en de reis duurt ook 30 minuten. Deze reis kost €3, tickets kun je kopen buiten de arrival-hal. Vanuit het busstation van Malaga kun je dan een busticket kopen richting Granada. Dit busstation ligt helaas wel net buiten de stad, dus je zult vanaf daar een taxi of weer een andere bus moeten nemen tot aan je eindbestemming in Granada. Deze bussen duren ongeveer 90 minuten. Check de website van ALSA voor meer informatie.

Bus tijden overzicht

Bus tijden (check de website’s van ALSA en EMT voor zekerheid!)
Malaga Airport – Granada busstation: 08:30, 10:45, 11:00, 11:30, 16:00, 18:30, 20:45
Granada busstation – Malaga Airport: 07:00, 08:00, 09:00, 10:15, 13:15, 17:30
Malaga busstation – Malaga Airport: iedere 30 minuten van 07:00 tot 24:00
Malaga Airport – Malaga busstation: iedere 30 minuten van 06:25 tot 23:30
Malaga busstation – Granada busstation: bijna 20 keer per dag tussen 07:00 en 21:30.
Granada busstation – Malaga busstation: bijna 20 keer per dag tussen 07:00 en 21:00.

Belangrijk
Deze website biedt zo zorgvuldig mogelijke informatie. Check voor de zekerheid toch altijd op de officiële websites!