Vervoer van vliegveld Málaga naar centrum Málaga of Torremolinos // trein, bus

Málaga Airport is een belangrijk Spaans vliegveld vlakbij Gibraltar. Een groot voordeel van vliegveld Málaga is dat het een treinstation heeft. Verder heeft het ook een busstation, veel busverbindingen met steden in de buurt en goedkope taxi’s. Kortom, er is veel vervoer van vliegveld Málaga naar centrum van steden zoals Málaga, Torremolinos, Granada en meer. Tickets kun je kopen direct nadat je buiten bent aangekomen, bij de bus ticket kantoren.

Vervoer van vliegveld Málaga naar centrum met de trein

Via de aankomsthal is het treinstation te bereiken. Loop zodra je buiten bent naar links, buig vrijwel direct af naar rechts en loop 2 minuten rechtdoor; daar zul je het treinstation van Málaga Airport vinden. De trein is ook vrij goedkoop: de prijs voor een enkeltje naar Málaga Centro of Torremolinos is slechts €1,80, Fuengirola kost ook niet veel; €3,60.

Trein naar de stad Málaga

In 12 minuten reis je met de trein van het vliegveld naar station Málaga Centro, het centrum van de stad Málaga. Dit doe je met de trein van Renfe Cercanias lijn C1. Je kunt er ook voor kiezen om al op Maria Zambrano uit te stappen, dat station ligt zo’n 500 meter ten zuidwesten van Centro Alamada en is 4 minuten sneller (totaal 8 minuten). Hierlangs rijdt ook lijn A van de Express Aeropuerto, de busverbinding naar de stad. Je kunt treintickets kopen bij de ticketautomaten voor zo’n €1,80 per persoon.

Trein naar Torremolinos en eindstation Fuengirola

Je kunt ook vanaf het treinstation richting bekende badplaatsen aan de Costa del Sol zoals Torremolinos, Benalmádena of eindstation Fuengirola. Dit duurt respectievelijk 10 en circa 35 minuten, voor respectievelijk €1,80 en €3,60. Het is dezelfde trein die je neemt vanaf de luchthaven, maar de andere kant op.

Vervoer van vliegveld Málaga naar centrum met de bus

Je kunt ook met de bus vanaf het vliegveld van Málaga. Het busstation van vliegveld Málaga ligt vlakbij de aankomsthal. Neem een bus naar de stad Málaga, of Torremolinos of Marbella. Deze busmaatschappij is EMT. Je kunt ook met de bus van ALSA naar steden die verder weg liggen zoals Granada, Cordoba of zelfs Sevilla.

Bus naar de stad Málaga

Om naar Málaga te komen kun je Express Aeropuerto pakken. De eindhalte van lijn A is Paseo del Parque – Plaza del General Torrijos. Tussenstops zijn onder andere halte Héroe de Sostoa – Estación, welke vlakbij treinstation Maria Zambrano ligt. Dit is ongeveer in het centrum van Málaga. Een halte verder is halte Estación de Autobuses. Dit is het busstation van de stad Málaga. Je kunt hier natuurlijk overstappen op andere bussen in Málaga. Halte Alameda Principal is echt hartje Málaga. Voor €3 (contant betalen) kun je op deze bus en iedere 30 minuten vertrekt er een bus. Van vliegveld Málaga naar het centrum van de stad duurt ongeveer 20 minuten. De busmaatschappij die lijn A uitvoert is EMT. Bekijk hier de dienstregeling.

Bus naar de stad Granada

Je kunt vanaf vliegveld Málaga ook naar de Spaanse stad Granada. Het is een ritje van 90 minuten (afstand 125 kilometer) met de auto. Je kunt echter ook met het openbaar vervoer (bus is sneller dan de trein). Er gaan directe bussen vanaf het vliegveld naar het busstation in de stad Granada. Een retourticket is 2x zo duur als een enkel ticket, dus je kunt net zo goed een enkel ticket kopen. Dit kost ongeveer €12,50 en de reisduur is iets langer dan 2 uur. De busmaatschappij is ALSA.

De bus vertrekt op vaste tijden. Als je aankomt op het vliegveld en je ziet dat de bus pas over 3 uur vertrekt, kun je beter eerst een andere bus nemen richting het busstation van Málaga (zie boven). Deze bussen gaan iedere 30 minuten tussen 07:00 en 21:30 en de reis duurt ook 30 minuten. Deze reis kost €3, tickets kun je kopen buiten de arrival-hal. Vanuit het busstation van Málaga kun je dan een busticket kopen richting Granada. Dit busstation ligt helaas wel net buiten de stad, dus je zult vanaf daar een taxi of weer een andere bus moeten nemen tot aan je eindbestemming in Granada. Deze bussen duren ongeveer 90 minuten. Check de website van ALSA voor meer informatie.

Bus tijden overzicht

Bus tijden (check de website’s van ALSA en EMT voor zekerheid!)
Málaga Airport – Granada busstation: 08:30, 10:45, 11:00, 11:30, 16:00, 18:30, 20:45
Granada busstation – Málaga Airport: 07:00, 08:00, 09:00, 10:15, 13:15, 17:30
Málaga busstation – Málaga Airport: iedere 30 minuten van 07:00 tot 24:00
Málaga Airport – Málaga busstation: iedere 30 minuten van 06:25 tot 23:30
Málaga busstation – Granada busstation: bijna 20 keer per dag tussen 07:00 en 21:30.
Granada busstation – Málaga busstation: bijna 20 keer per dag tussen 07:00 en 21:00.

Belangrijk
Deze website biedt zo zorgvuldig mogelijke informatie. Check voor de zekerheid toch altijd op de officiële websites van ALSA en EMT.

Taxi vanaf vliegveld Málaga

Een goede manier van vervoer van vliegveld Málaga naar centrum van de stad, is de taxi. Een taxi vanaf vliegveld Málaga kun je het beste online van tevoren boeken. Reserveer een taxi via Taxi2Airport, de uitleg staat op deze pagina. Voorkom lange rijen bij de taxistandplaats en boek betrouwbaar een taxi via het internet. Dit is vaak niet eens duurder dan een taxi aanhouden bij de taxistandplaats.